Yhteystiedot

Pajusen Eräilijät ry
Pajuskyläntie 674
34870 Visuvesi
Allan Arponen
0400-426817
allan.arponen@gmail.com

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Seuran Historia

Ajatus metsästysseuran perustamisesta alkoi kehittyä kuusikymmentäluvun puolessa välissä. Kolme nuorta poikaa oli saanut metsästyskortit ja aseenkantoluvat. Metsällä käytiin koulunkäynnin lomassa viikonloppuisin ja välillä iltaisinkin kun muilta riennoilta ehdittiin. Samoihin aikoihin oli keksitty alkaa kehittää ampumataitoja ampumalla ns. savikiekkoja, jotka lingottiin ilmaan erityisellä heittimellä. Pojat kulkivat aluksi harrastusmielessä Kurussa kilpailuissa. Poliisi Korpela kyyditsi poikia vieraillen samalla kotonaan Pyydysperällä. Käyntikertojen lisääntyessä alkoi osumiakin tulla ja yhteistuloksissakin oltiin alkupäässä. Tuntui vain jotenkin harmaalta kun muilla oli joukkueina erinimisiä metsästysseuroja ja oma joukkue nimettiin Pajusen kyläjoukkueeksi.

Niinpä pojat kehittelivät ideaa seuran perustamiseksi, puhuen asiasta myös muille kylän metsästäjille ja niinpä vain päätettiin kutsua koolle miehet seuraa perustamaan.

Seuran perustava kokous oli 12.5.1968 Pajulahden koululla. Paikalla oli 12 asiasta kiinnostunutta jäsentä. Kokouksessa puhetta johti Jorma Korpela ja sihteerinä toimi Allan Arponen. Opettaja Erkki Mauranen oli paikalla asiantuntijana edustaen Ruoveden Riistanhoitoyhdistystä.

Yhdistysrekisteriin Pajusen Eräilijät ry merkittiin oikeusministeriön päätöksellä nro 100307 16.1.1969.

Liittymismaksu oli aluksi 3 mk ja jäsenmaksu 3 mk. Puheenjohtajina ovat toimineet Uolevi Lehminiemi 1968 – 1969, Jorma Korpela 1969 – 1981 ja Allan Arponen 1981 – edelleen.
 

Seuran säännöiksi hyväksyttiin Suomen Metsästäjäliiton hyväksymät mallisäännöt, joiden mukaan ”yhdistyksen tarkoituksena on harjoittaa maillaan järkiperäistä metsästystä ja riistanhoitoa sekä niiden edellyttämää luonnonsuojelua ja ampumaurheilua”.

Seuran jäsen Hannele Kaihola piirsi seuralle oman hihamerkin/viirin seuran 30-vuotisjuhliin 1998.

logo.jpg